O le a le fa'avasegaga fa'avae o le fa'ailogaina?

E mafai ona faʻavasegaina le faʻamaʻiina e tusa ai ma metotia nei:

 

1. Fa'avasegaina e tusa ai ma le tu'uina o mea faigaluega fa'ama'i ma fa'ailoga.

 

2. Fa'avasegaina e ala i le faia o le vevela.

 

3. Fa'avasega e tusa ai ma le fa'agaioiga fa'atatau o mea faigaluega ma mea faigaluega.

 

O le sauniuniga aʻo leʻi faʻapipiʻiina e aofia ai le filifilia o meafaitino mataʻutia, faʻatusatusaga o meafaitino, tipiina, faʻamafanafanaina, faʻatusatusaina o le malosi o le deformation, filifiliga meafaigaluega, ma le mamanu mamanu. Aʻo leʻi faʻafefeteina, e tatau ona filifili se auala lelei lubricant ma lubricant.

 

O mea faʻapipiʻi e aofia ai le lautele lautele, e aofia ai togi eseese o uʻamea ma uʻamea maualuga, faʻapea foʻi ma uʻamea e le o ni uʻamea e pei o le alumini, magnesium, ma le kopa; O loʻo i ai uma laʻau ma faʻamatalaga o lapopoʻa eseese e faʻaaogaina i le taimi e tasi, faʻapea foʻi ma ingots o faʻamatalaga eseese; E le gata i le tele o le faaaogaina o mea e gaosia i totonu o le atunuu e talafeagai mo punaoa a le tatou atunuu, ae o loo i ai foi mea mai fafo. O le tele o mea fa'akomepiuta ua uma ona lisiina i tulaga fa'ale-atunuu. E tele fo'i mea fou ua fausia, fa'ata'ita'i, ma fa'alauiloa. E pei ona lauiloa, o le lelei o oloa e masani ona vavalalata ma le lelei o mea mata. O le mea lea, e tatau ona i ai i tagata faigaluega faʻamalosia le tele ma le loloto o le malamalama i meafaitino ma ia lelei i le filifilia o mea e sili ona talafeagai e tusa ai ma manaʻoga faʻagasologa.

 

O le fa'atatauina o meafaitino ma le tipiina o ni laasaga taua ia i le fa'aleleia atili o le fa'aogaina o meafaitino ma le ausiaina o avanoa fa'alelei. O le tele o mea e le gata e mafua ai otaota, ae faʻateleina ai foʻi le ofuina o le limu ma le faʻaaogaina o le malosi. Afai e leai se vaega itiiti o totoe i le taimi o le tipiina, o le a faʻateleina le faigata o le faʻagasologa o fetuunaiga ma faʻateleina le fua o mea. E le gata i lea, o le lelei o le tipiina o foliga o loʻo i ai foi se aʻafiaga i le faagasologa ma le faʻamalosia o le lelei.

 

O le faʻamoemoega o le faʻamafanafanaina o le faʻaitiitia lea o le faʻaleagaina o le malosi ma faʻaleleia le palasitika uʻamea. Ae o le vevela e aumaia ai foi se faasologa o faafitauli, e pei o le oxidation, decarburization, overheating, ma overburning. O le pulea sa'o o le vevela muamua ma le fa'ai'u fa'amauina e iai sona a'afiaga tele i le microstructure ma meatotino o le oloa. O le faʻamafanafanaina o le afi o loʻo i ai le lelei o le tau maualalo ma le malosi o le fetuutuunai, ae o le taimi faʻavevela e umi, lea e faigofie i le faʻamaʻiina ma le decarburization, ma e manaʻomia foi ona faʻaleleia atili tulaga faigaluega. O le faʻavevelaina o le induction e iai le lelei o le faʻavevela vave ma le faʻamaʻi faʻamaʻi, ae o lona fetuutuunai i suiga i foliga o oloa, lapoa, ma mea e le lelei. O le fa'aaogaina o le malosi o le fa'avelaina o lo'o faia se sao taua i le fa'aaogaina o le malosi o le gaosiga o gaosiga ma e tatau ona fa'atauaina atoatoa.

 

O le fa'amalosi e gaosia i lalo o le malosi mai fafo. O le mea lea, o le faʻatusatusaga saʻo o le malosi o le deformation o le faʻavae lea mo le filifilia o meafaigaluega ma le faʻatinoina o le faʻamaoniga. O le faʻatinoina o suʻesuʻega faʻamalosi i totonu o le tino faʻaleagaina e taua foi mo le faʻamalieina o le faʻagasologa ma le pulea o le microstructure ma meatotino o faʻamaʻi. E fa auala autu mo le suʻeina o le malosi o le deformation. E ui lava e le faigata tele le auala faʻamalosi, e faigofie ma faʻaogaina. E mafai ona fuafua le aofaʻi o le mamafa ma le faʻamamafaina o le tufatufaina atu i luga o le faʻafesoʻotaʻi i le va o le mea faigaluega ma le meafaigaluega, ma e mafai ona vaʻaia faʻapitoa le faʻaogaina o le fua faʻatatau ma le feteʻenaʻiga o le mea faigaluega i luga; Ole auala fa'ase'e e fa'atumauina mo fa'afitauli fa'alavelave va'alele ma maua ai se fofo sili atu ona malamalama mo le tufatufaina atu o fa'alavelave i le fa'apitonu'u o mea faigaluega. Ae ui i lea, o lona faʻaogaina e vaapiapi ma e seasea lipotia i tusitusiga talu ai nei; O le auala pito i luga e mafai ona tuʻuina atu ai le tele o avega, ae mai se vaaiga faʻaleaʻoaʻoga, e le faigata tele ma e mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga sili atu nai lo le metotia elemene, o lea e seasea faʻaaogaina talu ai nei; O le auala elemene e le gata e mafai ona tuʻuina atu avega i fafo ma suiga i foliga o le mea faigaluega, ae tuʻuina atu foi le faʻasoaina o le faʻalavelave faʻalavelave i totonu ma vaʻai ni faaletonu e mafai, ma avea ai ma auala sili ona aoga. I nai tausaga ua tuana'i, ona o le umi o le taimi e mana'omia ai le fa'atulagaina ma le mana'omia o le fa'aleleia atili o mataupu fa'apitoa e pei o le fa'avasegaina o fa'asologa, sa fa'atapula'aina le fa'aogaina o talosaga i iunivesite ma fa'alapotopotoga su'esu'e fa'asaienisi. I tausaga talu ai nei, faʻatasi ai ma le lauiloa ma le faʻaleleia vave o komepiuta, faʻapea foʻi ma le faʻateleina o le faʻaogaina o polokalame faʻapisinisi mo suʻesuʻega elemene iʻu, o lenei metotia ua avea ma meafaigaluega faʻapitoa ma suʻesuʻega.

 

O le faʻaitiitia o feteʻenaʻiga e le gata e mafai ona faʻasaoina le malosi, ae faʻaleleia atili ai foi le ola o molds. O se tasi o faiga taua e faʻaitiitia ai feteʻenaʻiga o le faʻaaogaina lea o le lubrication, lea e fesoasoani e faʻaleleia ai le microstructure ma meatotino o le oloa ona o lona toniga deformation. Ona o le eseese o auala faʻapipiʻi ma le vevela galue, o le lubricants faʻaaogaina e ese foi. O lubricants tioata e masani ona faʻaaogaina mo le faʻaogaina o mea faʻafefe maualuga ma faʻamau titanium. Mo le vevela vevela o u'amea, graphite fa'avae vai o se lubricant fa'aaogaina lautele. Mo le malulu malulu, ona o le maualuga o le mamafa, phosphate poʻo le oxalate togafitiga e masani ona manaʻomia aʻo leʻi faia.


Taimi meli: Aukuso-21-2024

  • Muamua:
  • Sosoo ai: